Coördinator Frontoffice

Functieomschrijving

Een coördinator Frontoffice coördineert alle taken en planningen van de medewerkers op de diverse recepties van De Vermietungsservice Group en haar participaties. De coördinator is verantwoordelijk voor de uitstraling en het functioneren van de receptie. Zij/hij motiveert het receptieteam en geeft aanwijzingen en instructies. De coördinator werkt zelf ook mee in het frontoffice team. Zij/hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van een aanzienlijk deel van het personeelsbeleid. Hiertoe behoort het aannemen van nieuw receptiepersoneel en het inwerken daarvan. Ook het voeren van beoordelingsgesprekken behoort tot de taken. Tevens stemt de coördinator de door de regio´s aangeleverde werkroosters af en geeft een akkoord op vakanties en vrije dagen. De coördinator is voor een groot deel verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Klachten en problemen van gasten die andere medewerkers niet kunnen oplossen worden door de coördinator opgelost. Hierbij waarborgt de coördinator de kwaliteit en gastvrijheid van de receptie.

Wie zoeken we?

De coördinator is niet alleen gastgericht, maar ook marktgericht. Zij/hij hecht waarde aan commerciële effectiviteit. De coördinator bewaakt het budget t.b.v. recepties en levert cijfers en informatie aan voor begrotingen. Doet voorstellen m.b.t. investeringen en verbeteringen.

Organisatie

Vermietungsservice Group is een jong en dynamische verhuurorganisatie. Wij verhuren particuliere vakantiewoningen in Zeeland en Winterberg (Du). Wij bieden eigenaren van individueel recreatievastgoed en kleinschalige projecten een professionele exploitatie, door middel van een full-service aanpak, online en ter plaatse. Wij zijn een jong ervaren team met een sterke focus op kwaliteit. Verhuurservice Zeeland vermarkt haar aanbod o.a. via haar eigen label 'Welcome In Zeeland' en 'Welcome in Winterberg'. 

De Frontoffice is een zelfstandig opererende afdeling. Zij voeren naast hun kerntaken werk uit voor de afdeling marketing, product management, finance en service.

Competenties, skills & vaardigheden 

 • Klantgericht
 • Marktgericht
 • Teamplayer
 • Coachende kwaliteiten
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgevingsfacturen

Persoonstype 

Omdat de coördinator Frontoffice de spil is tussen alle recepties/receptionistes van VSG, zijn coachende kwaliteiten onontbeerlijk. Het is de taak van de coördinator om de medewerkers te motiveren. Zij/hij is een krachtige en rechtvaardige persoonlijkheid en werkt volledig zelfstandig.

Ook is zij/hij kritisch en ziet de zaken graag perfect geregeld. Dit idealisme is bij een beroep als coördinator Frontoffice een goede eigenschap, omdat de zij/hij verantwoordelijk is voor de kwaliteit en gastvrijheid van de recepties en dus het visitekaartje van onze organisaties (perfectionist).

Netwerk 

Zij/hij werkt samen met andere afdelingen- en regiomanagers om de werkzaamheden goed op elkaar te laten aansluiten. Zij/hij staat zelf onder directe leiding van de directie.

Functie eisen

 • HBO opleiding, Recreatie of Hogere Hotelschool
 • Minimaal drie jaar ervaring in de uitvoering van receptiewerkzaamheden en enkele jaren ervaring in een coördinerende baan.
 • Initiatiefrijk
 • Hands-on mentalitatie
 • Bereid het team te ondersteunen buiten de reguliere werktijd.

Is dit jouw baan?

Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Schrijf deze voor 1 juli aan de heer Gijs Meerdink, morien@vermietungsservice-group.com

Voor meer informatie over de organisatie kijk je op www.welcominwinterberg.com en/of www.welcomeinzeeland.com . Of neem contact op met Morien Janse 06 11474787